Kaip išsirinkti tinkamą futbolo kamuolį?

Kaip išsirinkti tinkamą futbolo kamuolį?

Galite žaisti futbolą be futbolo marškinėlių ar futbolo šortų, taip pat galite žaisti net be futbolo bucų. Bet be futbolo kamuolio nėra ir žaidimo. Kamuolys yra vienintelis privalomas inventorius futbolo žaidime, tai yra būtinybė. Kaip futbolininkas suprantate kamuolio svarbą, bet ar žinote viską, ką reikia žinoti apie jums ir jūsų žaidimui tinkamo kamuolio pasirinkimą ir pirkimą. Pvz., Kodėl vieno futbolo kamuolio kaina yra tris kartus didesnė nei kito? Kodėl kamuolių krepšyje visada yra vienas kamuolys iš 20, kurį visada naudojate treniruotės pabaigoje žaidžiant futbolą? Kas suteikia tam tikram kamuoliui puikų prisilietimą, verčiantį neieškoti kitų? Kaip jūs turėtumėte rūpintis futbolo kamuoliu? Apskritai, kuo geresnis kamuolys, tuo smagesnis žaidimas. Tai reiškia, kad kamuolys eina ten, kur ir ketini muši. Patvarumas ir ilgaamžiškumas taip pat yra svarbūs faktoriai renkantis kamuolį.

Plokštės:

32 plokštės yra labiausiai paplitę ir naudojamos Pasaulio čempionate bei kituose svarbiausiuose turnyruose ir lygose. Kiti dizainai apima 18 ir 26 plokščių. Neseniai gamintojai pateikė kitas plokščių formas ir konfigūracijas, siekiančias geresnės išvaizdos ir sklandesnio skrydžio. Bet plokščių skaičius paprastai priklauso nuo žaidėjo pasirinkimo.

PAVIRŠIUS:

Iš esmės yra trys sintetinės medžiagos, kurios naudojamų futbolo kamuoliams gaminti, tipai: PVC (poli vinilo karbonatas), PU (poliuretanas) ir PVC / PU mišinys. PVC yra pigesnis nei PU ir paprastai naudojamas nebrangiame treniruočių kamuolyje. Tie žaidėjai, kurie siekia optimalaus rezultato, paprastai naudoja PU kamuolius. Svarbiausias skirtumas tarp kamuolių neskaitant kainų yra prisilietimas. PU kamuolys yra minkštesnis nei PVC kamuolys, o PU paviršius daro kamuolį daug gyvybingesnį nei PVC. Būtent šis švelnaus prisilietimo ir gyvo reagavimo derinys daugelį žaidėjų verčia pasirinkti kamuolį, padengtą PU. Paprastai tai yra tas kamuolys, kuris kiekvieną kartą yra pasirenkamas pirmasis iš maišo. Taip pat reikėtų pažymėti, kad PU ir PVC medžiagų grupėse yra įvairių kokybės rūšių. Kai kurie puikūs kamuoliai yra pagaminti iš aukštos kokybės PVC.

Patvarumas ir ilgaamžiškumas:

Didelę įtaką lemia paviršius. Kaip pažymėta, PVC paviršius tarnaus ilgiau ir nebus subraižyti taip lengvai, kaip minkštesnė PU, kuri greičiau pradės rodyti susidėvėjimo požymius. Blizgios dangos dažnai naudojamos siekiant padėti sumažinti vandens absorbciją ir pleiskanojimą.

Puslė:

Pūslė yra ta rutulio dalis, kuri iš tikrųjų yra užpildyta oru. Yra dvi pagrindinės pūslėms naudojamos medžiagos: lateksas ir butilas. Latekso pūslės yra minkštesnės, geriau jaučiasi prie kojos, todėl joms yra teikiama pirmenybė aukščiausiame lygyje. Latekso pūslės nelaiko taip gerai oro kaip butilo, todėl jas reikės dažniau pripūsti. Daugelis kamuolių yra pagaminti su butilo puslėmis, kad geriau išlaikytų orą.

KAINA:

Kuo aukštesnis lygis, tuo labiau didės kaina.

DYDIS:

Daugeliui 12 metų ir vyresnių žaidėjų standartas yra 5 dydis. Jaunesnieji žaidėjai dažnai žaidžia su 4-o dydžio kamuoliais. Tik jauniausi žaidėjai naudoja 3 dydį. Mini kamuoliai yra naudojami įgūdžių lavinimui ir linksmybėms. 5 dydis yra standartinis suaugusiųjų žaidimų. Žaidėjai iki 12 metų paprastai naudoja mažesnio dydžio kamuolį. Visada verta paklausti savo trenerio ar vadovo, koks dydis tinka jūsų amžiui.

VARŽYBŲ AR TRENIRUOČIŲ KAMUOLYS?

Aukščiausios kokybės rungtynių kamuoliai buvo išbandyti ir atitinka griežtus tarptautinius rungtynių kamuolių standartus. FIFA patvirtinti kamuoliai išlaikė sferiškumo, smūgio, svorio, svorio, slėgio ir vandens absorbcijos testus. Norint gauti aukščiausią FIFA reitingą - „patvirtintą“ - kamuolys turi praeiti su papildomą formos ir dydžio išlaikymo testą. Visi geriausi rungtynių rutuliai yra 5 dydžio. Įprasti rungtynių kamuoliai yra puikūs, norint juos naudoti žaidime arba kaip aukšto lygio treniruočių kamuolius. Paviršiaus ir pūslės medžiagos yra parinktos atsižvelgiant į veiksmingumą treniruotėse ir ilgaamžiškumą. Treniruočių kamuoliai yra aukštos kokybės ir pasižymi išskirtiniu patvarumu. Treniruočių kamuoliai, sukurti tam, kad atlaikytų valandų valandas darbo, kurias įdėjote į savo žaidimą, yra skirti ištverti visų rūšių aikštes kuo geriau išlaikant orą.

PRIEŽIŪRA:

Po naudojimo valykite ir nusausinkite futbolo kamuolį. Geriau laikyti kamuolius (kaip ir kitą įrangą) atokiau nuo įvairių oro sąlygų (karšto, šalto ar šlapio) ir nuo tiesioginių saulės spindulių. Pastaba: karšta saulė ir karštas automobilis gali pranešti apie ankstyvą rutulio mirtį.

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant