10 patarimų kaip bėgioti saugiai COVID-19 metu

10 patarimų kaip bėgioti saugiai COVID-19 metu

Bėgimas gali būti jūsų mėgstamiausias mankštos būdas. Jei jau mėgsti bėgioti, gali patirti „bėgiko aukštumas“. Jei nepatinka bėgimas tai greičiausiai patiri „bėgiko žemumas“, kurios iš esmės gali būti kiekvieną kartą bėgiojant. Tačiau koronavirusui atidėjus daugelį kitų sportų į šalį, bėgimas šiuo metu yra viena geriausių jūsų galimybių išlikti fiziškai aktyviam.

Juk bėgimui nereikia komandos draugų, aikštės, sporto salės ar jokios specialios įrangos, išskyrus galbūt tinkamus batus ir bėgimo aprangą. Nešioti odinius batus ir be tinkamų drabužių daugumoje vietų nebus geriausia Jūsų patirtis. Priešingu atveju, jei turite kažkokius sportbačius ir ką vilkėti, galite pradėti dabar. Nepaisant to, vis tiek turite imtis atsargumo priemonių. Čia yra 10 iš jų:

Saugus atstumas sporte

1 atsargumo priemonė: Laikykitės mažiausiai 2 metrų nuo kitų nuo kitų.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, socialinis atsiribojimas reiškia buvimą mažiausiai dviejų metrų atstumu nuo kitų žmonių. Tačiau du metrai yra minimumas. Paprastai bėgdami kvėpuojate greičiau ir sunkiau nei stovėdami ar sėdėdami, nebent, žinoma, sėdint ar stovint žiūrite išlydyto sūrio nuotraukas. Toks apnuoginimas gali reikšti, kad jūs iškvėpsite didesnius kvėpavimo takų lašelius ir išleisite juos toliau. Todėl galbūt norėsite bent dvigubai padidinti atstumą, kai mankštinsitės ar žiūrėsite išlydytą sūrį. Du Jonai Mačiuliai toliau nuo kitų darant prielaidą, kad Mačiulis yra ~2 metrų aukščio, suteiks daugiau saugos buferio.

2 atsargumo priemonė: Laikykite akis nukreipę į kelią ir nuspėkite kas gali artėti link Jūsų.

Ne laikas svajoti apie vandens gurkšnį namuose ar skanią picą kaip apdovanojimą. Žiūrėkite į priekį ir planuokite, kur tiksliai bėgsite toliau. Peržiūrėkite savo bėgimo taką taip, lyg būtumėte futbolo aikštėje, kur turite vengti per daug arti kitų. Apsimesti, kad esate Lionelis Messi ar Aleks Morgan, žaidžiantis lauke. Jei bėgate siauru keliu ir kažkas eina priešinga linkme, vienas iš jūsų turės pasitraukti ir kuo anksčiau išeiti iš kelio, kad išvengtumėte kvėpavimo takų lašelių ir veido susidūrimo.

3 atsargumo priemonė: būkite labai aiškūs bendraudami su kitais.

Kai pasirodo tiesioginis susitikimas su kuo nors kitu, ne laikas žaisti. Geriau aiškiai nurodykite, kas kur turėtų judėti. Paprastai geriausia tai padaryti tiek balsu, tiek gestais rankomis. Galų gale, asmuo gali negirdėti tavęs, ypač jei tu dėvi kaukę. Jūsų gestai turėtų būti aiškūs. Negalima to paversti šaradomis. 

Bėgimo apranga JAKO

4 atsargumo priemonė: Nedėvėkite kaukės ar veido dangos, kuri trukdo kvėpuoti.

Bėgimui reikia deguonies. Jei to nesuvokiate, neturėtumėte bėgti. Tiesą sakant, yra daug dalykų, kurių neturėtumėte daryti. Turbūt niekada neturėtumėte palikti savo namų, bent jau tada, kai neišmokote kurso „Pagrindiniai 101 dalykai, reikalingi norint gyventi“. Jei ketinate dėvėti kaukę ar veido dangą, nenaudokite tokios, kuri trukdo tinkamai kvėpuoti.. Atminkite, kad jūsų deguonies poreikis paprastai padidėja mankštinantis. Taigi vien todėl, kad sėdėdami kėdėje galėdami lengvai kvėpuoti su kauke galvodami apie šuniukus, dar nereiškia, kad galite tą patį daryti ir bėgdami. Prieš bėgdami su pasirinkta veido danga, eksperimentuokite, pirmiausia bandydami kvėpuoti palaipsniui greičiau ir sunkiau. (Norėdami priversti save kvėpuoti greičiau, įsivaizduokite šiek tiek tirpstančio sūrio.) Jei galų gale praeisite, tai būtų ženklas, kad jūsų veido danga neleidžia pakankamai oro pro burną ir nosį.

5 atsargumo priemonė: apsvarstykite galimybę dėvėti kaukę, jei esate kur nors šalia žmonių.

Žinote, kai sako: „tai ne tu, tai aš“, kai išsiskiriate su kuo nors? Na, kaukės ar veido dengimo lauke tikslas yra ne Jus apsaugoti, o apsaugoti nuo Jūsų kitus. Kaukė tikrai neapsaugo Jūsų nuo viruso, nebent tai būtų oficiali N95 kaukė. Bet veido danga gali užblokuoti bent keletą kvėpavimo takų lašelių, kurie gali prasiskverbti iš burnos ir nosies. Įsitikinkite, kad veido danga sausa, o ne šlapia.

6 atsargumo priemonė: Negalima bėgti iš karto ten, kur kiti ką tik bėgo.

Lauko vėjas gali padėti išsklaidyti kvėpavimo takų lašelius, kad jie būtų mažiau koncentruoti. Tai gali sumažinti viruso plitimą lauke. Tačiau kvėpavimo takų lašeliai su virusais vis tiek gali šiek tiek kabėti ore. Nors gali būti atvejų, kai turėtumėte „bėgti link šviesos“, retai turėtumėte „bėgti link užpakalio“. Panašiai venkite tų vietų, kuriose žmonės ką tik bėgo. Žinoma, nebūkite paranojiški ir nepersistenkite. Perdavimo lauke lauke, artimo tiesioginio kontakto su kitu asmeniu tikimybė vis dar yra palyginti maža.

Bėgimo apranga JAKO Sportas

7 atsargumo priemonė: Venkite liesti bendrus daiktus.

Ne laikas sportuoti ant lauko treniruoklių. Net vėjo, saulės ar lietaus nuplauti daiktai gali likti užkrėsti virusu, jei kas nors užkrečiamas anksčiau jį palietė, kosėjo, čiaudėjo ar paniro. Jei liečiate tai, kas gali būti užteršta, kruopščiai ir nedelsdami nusiplaukite rankas. Labai didelė tikimybė, kad bėgdami netyčia paliesite savo veidą.

8 atsargumo priemonė: žinokite, kada ir kur bėgti.

Atkreipkite dėmesį į vietinius įspėjimus ir taisykles bei jų laikykitės. Geltona juosta „Policijos linija neperženkite“ nereiškia „Peršok per šią“ arba „Naudok tai kaip ribinę juostą“. Nevažiuokite niekur, kur yra ženklai su kaukolėmis. Paprastai tai yra bloga idėja. Nors lauke yra mažiau žmonių, ir toliau venkite bėgimo tose vietose ir tokiais laikais, kurie paprastai nėra saugūs. Visada atminkite, kur eitumėte, jei prireiktų nedelsiant kreiptis pagalbos.

9 atsargumo priemonė: palengva įeikite į ritmą.

Jei nesate reguliariai bėgioję, jūsų kūnas gali būti neįpratęs. Nemanykite, kad galite iškart pereiti nuo sofos prie bėgimo maratonų. Pradėkite labai lėtai. Kiekvieną dieną išeidami, pamažu didinkite atstumą ir greitį. Klausykite savo kūno. Jei tavo kūnas sako, ką darai, sulėtėk. Prieš bėgdami ir po jo būtinai atlikite tempimo pratimus.

Jei jau prieš pandemiją buvote įprastas bėgikas, Niujorko miesto bėgikai (NYRR) vis tiek rekomenduoja sumažinti bėgimo intensyvumą ir pastangas ir „apsvarstykite bėgimą minutėmis, o ne myliomis, kad galėtumėte eiti tokiu greičiu, kuris jaučiasi geriausiai“. Taip yra todėl, kad stresas, nerimas ir pakitę grafikai gali paveikti jūsų kūną įvairiais netikėtais būdais. Jūsų kūnas gali būti ne toks lankstus, o tolerancija mankštai gali būti prastesnė.

10 atsargumo priemonė: sumaišykite ir mėgaukitės.

Turint mažiau galimybių, gali būti sunkiau treniruotis skirtingoms kūno dalims. Jei nuolat kartojate tas pačias kūno dalis, kartojasi judesiai, todėl galite susižeisti ir stipriau išsivystyti kai kurios kūno dalys, o kitos likti neišsivysčiusios. Norėdami užkirsti kelią šiai problemai, apsvarstykite galimybę kaskart maišyti įvairius bėgimo būdus, tokius kaip aukštų kelių įtraukimas (bėgimas, kad jūsų keliai būtų kiek įmanoma aukščiau), šoninis žingsnis ir t.t.. Būkite kūrybingi.

Šiuo metu nėra savimonės. Pėstieji žmonės kaupė tualetinį popierių, dalyvavo verslo susitikimuose be kelnių ir kelias savaites vaikščiojo nesikirpę. Nesijaudinkite dėl to, kaip galite atrodyti bėgdami. Kaip rekomenduoja NYRR svetainė, „žinokite, kad ne kiekvienas bėgimas bus tobulas ir tai yra gerai. Reikės laiko, kad suprastumėte dabar jūsų gyvenime atliekamą vaidmenį, kai išmoksite jį suderinti su savo nauja rutina. “ Tai yra jūsų šansas išeiti į lauką po to, kai visą dieną buvote susivieniję „Zoom“ susitikimuose, norėdami sužinoti, ar visi kiti supranta, kad nešiojate kelnių.

Mąstykite teigiamai. Dabartinė padėtis įkvepia žmones elgtis kitaip, o tai ilgainiui gali būti labai geras dalykas. Taigi, jei norite dainuoti bėgdami. Darykite taip. Jei norite šokti bėgdami, šokite, lyg niekas kitas nežiūri. Žiūrėkite į bėgimą kaip į naują būdą išreikšti save. Ši pandemija ir toliau keis gyvenimą, kaip mes tai žinome. Taip pat pokyčiai gali būti teigiami.

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant