Patarimai sportininkams, treneriams, tėvams ir sporto bendruomenei pandemijos periodu

Patarimai sportininkams, treneriams, tėvams ir sporto bendruomenei pandemijos periodu

Mes esame šitame kartu

Visi sporto bendruomenės nariai jaučia COVID-19 poveikį. Visų sporto šakų renginiai ir varžybų sezonai atšaukiami, o treniruočių salės uždarytos. Sportininkai, treneriai, tėvai ir sporto organizacijų atstovai bando kurti nenumatytų atvejų planus. Neturint jokių gyvų veiklų, žiniasklaidos šaltiniai daugiausia dėmesio skiria koronaviruso pandemijai, kuri gali dar labiau sustiprinti visų susirūpinimą. Laimei, psichinės veiklos ir psichinės sveikatos specialistai bei organizacijos padeda sušvelninti šios situacijos padarinius teikdami internetinę paramą.

Emociniai amerikietiški kalneliai yra tikri

Įpusėjus dabartinei pasaulinei krizei, normalu jaustis atsidūrus amerikietiškuose kalneliuose savo emocijose; nuolatinis informacijos antplūdis, kasdienės tvarkos pokyčiai, neužtikrintumas dėl savo ir kitų sveikatos, kartu su greitai besikeičiančiomis ataskaitomis yra būdingas kalnelių pakilimas ir kritimas. Visa tai atsiliepia fiziškai ir emociškai. Pirmasis jūsų patirties valdymo žingsnis yra atpažinti, kaip jaučiatės. COVID-19 daro įtaką visiems skirtingai, o jo poveikis jums yra visiškai normalus ir pagrįstas.

Kai kurie bendrieji jausmai yra baimė, nerimas, praradimas, palengvėjimas, sumišimas, nusivylimas, išsekimas, nusivylimas ir pyktis. Visuose pasaulio miestuose prievolė likti namuose ir laikytis atstumo gali priversti jus jaustis fiziškai vienišiems, tačiau emociškai nesate saloje. Daugybė kitų žmonių jaučiasi lygiai taip pat kaip jūs, todėl svarbu išlikti praktiškai susijusiems. Pripažinkite, ką jaučiate, nustatykite tas emocijas ir stenkitės jas suprasti bei priimti. Numatykite, kad keičiantis korona viruso pandemijai jūsų emocijos greičiausiai taip pat pasikeis.

Mankštinimasis yra vaistai

Pratimai padeda valdyti stresą, kovoti su ligomis ir palaikyti teigiamą psichinę sveikatą. Nors jūs negalėsite eiti į sporto salę treniruotis dar kurį laiką, yra ir kitų kūrybingų alternatyvų, padedančių išlikti fiziškai aktyviems. Jei nuspręsite bėgioti ar užsiimti fizine veikla lauke, būtinai atsižvelkite į socialinio atstumo laikymosi rekomendacijas. Jei pasirinksite mankštintis namuose, naudokitės tuo, ką turite. Pavyzdžiui, jei neturite treniruoklių, svoriams pakeisti galite naudoti laiptus, kėdes, vandens butelius ar skardines. Ieškokite patikimų šaltinių internete, siūlančių skirtingas treniruočių galimybes, atitinkančias jūsų pomėgius ir poreikius. Šiuo metu daugelis internetinių pratimų platformų atsisako narystės mokesčių. 

Stebėkite savo psichologinę ir emocinę sveikatą

Stresiniai įvykiai, sukeliantys baimę ir nerimą, gali suteikti įvairių emocijų bei iškelti klausimus „kodėl aš“ ir „kas atsitiks“. Asmenys, turintys psichinės sveikatos problemų, taip pat kurie yra labiau linkę užsikrėsti COVID-19, ir asmenys, kuriems ši pandemija gali turėti didelę ekonominę įtaką (pvz., Valandinį ar mažą atlyginimą gaunantys darbuotojai, benamiai ar bedarbiai), per tą laiką gali atsirasti sustiprėję psichinės sveikatos simptomai.

Dabar labiau nei bet kada svarbu atkreipti dėmesį į savo psichinę sveikatą, palaikyti užuojautą kitiems ir stengtis, kad kasdieniniame gyvenime jūsų normalumas išliktų panašus. Šie šaltiniai padeda valdyti COVID-19 situaciją ir jūsų psichinę sveikatą.

Specifiniai patarimai įvairiems sporto bendruomenės nariams

Sportininkams ir kitiems: 

  • Išsišnekėkite: suraskite žmones, kuriais pasitikite ir kurie, jūsų manymu, šiuo metu gali būti palaikymo ir patarimo šaltiniai. Palaikykite ryšį su savo treneriu ir komandos draugais naudodami žinutes, vaizdo įrašus ir socialinius tinklus. Kreipkitės į psichinės sveikatos ir (arba) protinės veiklos specialistą, kad gautumėte papildomos pagalbos dirbant pagal dabartinę patirtį ir rūpesčius; 

  • Apsvarstykite, kaip norite toliau sportuoti: Turėdami omenyje naujausias socialines distancijas ir bendrąsias rekomendacijas, galbūt galėsite tęsti treniruotes šiek tiek kitaip. Galite naudoti savo naujai atrastą laiką ilsėtis ir atsigauti, domėtis kitais interesais, tvarkyti mokyklos ar darbo įsipareigojimus ir (arba) tęsti treniruotes ar palaikyti savo kūno rengybos lygį. Svarbu apgalvoti, kas jums šiuo metu ir laikui bėgant yra geriausia, gerėjant mūsų situacijai. Taip pat galbūt norėsite tai aptarti su savo trenerių personalu, galbūt kartu peržiūrėdami tikslus ar lūkesčius.

  • Prisiminkite savo „kodėl“: net ir nevykstant varžyboms, reflektuodami, atsimindami ir per naujo atsiduodami savo „kodėl“ ar priežasčiai treniruotis ir konkuruoti savo sporte, galite padėti sau išlikti pozityviam ir motyvuotam prisitaikydami prie dabartinių apribojimų.

  • Dėmesys fiziniam ir psichologiniam pasirengimui: Jei nuspręsite toliau investuoti į savo treniruotes, per tą laiką gali būti lengviau tęsti lankstumo, jėgos ir savo psichologijos tobulinimą. Paklauskite savo trenerio, ką galite veikti fiziškai, arba pasinaudokite įvairiomis programomis (kai kurios iš jų netgi leidžia praktiškai konkuruoti su kitais žmonėmis ar avataromis), tokiomis kaip „Zwift“, „Garmin“, „MapMyRun“, „Strava“ ir „ErgBuddy“. Galite patobulinti protinius įgūdžius, tokius kaip pasitikėjimas savimi, susikaupimas, tikslų nustatymas, atsipalaidavimas ar vizualizacija, surasdami sau “mental couch” ar naudodami programas, pvz., „Headspace“, „Calm“, „WellU“, „woop“ ar „Fit Brains“.

  • Kasdienės rutinos nustatymas: Mes tinkamai kontroliuojame sprendimus, kuriuos priimame dėl to, kaip pradedame ir baigiame savo dienas, taip pat elementus, kuriems mes teikiame pirmenybę kiekvieną dieną ar savaitę. Rytinės ir vakarinės rutinos užtvirtinimas, pakankamas miegas ir apgalvotas kitų rūpinimasis savimi (pvz., asmeninio žurnalo rašymas, asmeninių pomėgių ir maistingo maisto valgymas) į mūsų gyvenimą padeda iš dalies atkurti kontrolės ir komforto jausmus, kartu palaikant mūsų sveikatą ir gerovę.

Treneriams mokytojams ir instruktoriams:

  • Palaikykite ryšį: kiek įmanoma daugiau palaikykite ryšį su savo komanda. Pripažinkite, kad greičiausiai esate svarbi, vertinga jų gyvenimo dalis, ir todėl galite būti vienas iš nedaugelio žmonių, kuriais sportininkai pasitiki ir kurie nori kalbėti apie savo jausmus, neužtikrintumą, rūpesčius ir savijautą. Kiek galite, sukurkite erdvės jiems pasidalinti tuo, kas vyksta su jais, klausytis ir klausti, kaip galite padėti.

  • Pripažinkite poveikio sudėtingumą: Svarbu atsižvelgti į tai, kad kai kurie sportininkai ir jų šeimos nariai gali nejausti didelio smūgio, o kiti šiuo metu neturi saugios nakvynės vietos, galimybės gauti maisto ar kitų būtiniausių dalykų bei stabilios finansinės padėties. Be to, COVID-19 pandemija gali pakenkti kitiems sportininkų gyvenimo aspektams, pavyzdžiui, motyvacijai. Kai kuriems sportininkams bus sudėtinga treniruotis atskirai, nes jų motyvacija yra stipriai susijusi su bendruomenės jausmu esant su komandos draugais. Kai kurie sportininkai jaučia didelę netektį dėl to, kad negali baigti savo sezono ar užbaigti daugiametį dėmesio ir atsidavimo ciklą. Kai kurie sportininkai patirs palengvėjimo jausmą dėl esamos traumos, perdegimo ar “gero žaidimo nerimo”. Visa tai gali paveikti motyvaciją; Siekdami individualiai suprasti sportininkus ir išsiaiškinti poreikius, galite pateikti tinkamas rekomendacijas.

  • Išlikite šaltiniu: atsižvelkite į savo sportininkų poreikiais, pateikite įžvalgų apie tęstinių treniruočių galimybes, namų treniruočių pasiūlymus per patikimas internetines platformas ar programas, kokius sveikus receptus išbandyti arba galimybes išeiti į lauką ir judėti, pavyzdžiui, kopti į kalnus, vaikščioti, bėgti ar važiuoti dviračiu. Taip pat galite apsvarstyti kūrybinius būdus, kaip jiems įsitraukti į savo sportą, pavyzdžiui, siųsti klausimus, susijusius su sportu, su tyrimais, knygomis skaityti ar kokius podcast`us klausyti.

  • Likite neutralūs ir remkitės faktais: stenkitės išlikti neutralūs dėl bet kurio valdymo organo sprendimo atšaukti ar atidėti įvykius. Laikykitės pandemijos perspektyvos, kad sportininkams padėtų suprasti ir racionaliai suvokti bet kokį nesąžiningumą ar tiesą. Sportininkai ieškos jūsų, kaip reaguoti į šią krizę. Kompozicija ir atsparumas yra svarbiausia.

  • Praktikuokite ir modeliuokite rūpinimasi savimi: nustatykite savęs priežiūros metodus, kuriuos norite įtraukti į savo kasdienę ar savaitinę rutiną. Pavyzdžiai yra pakankamas miegas, užsiėmimas asmeniniais pomėgiais, maistingas maistas, fiziškai aktyvus laisvalaikis, dėkingumo praktikavimas ar asmeninio žurnalo rašymas. Nuosekliai atliekami šie veiksmai padės jausti daugiau kontrolės, tuo pačiu modeliuojant sveiką, teigiamą elgesį, kuriuo galėsite pasidalinti su savo sportininkais.

  • Rūpinkitės ir savimi: Suteikite sau erdvės pripažinti savo jausmus, susijusius su šios pandemijos valdymu. Pasitikėkite savo aplinka, įskaitant kitus trenerius, kad galėtumėte pasikalbėti apie tai, kaip jums sekasi, sušvelninti stresą ir iššūkius, pasidalyti geriausia praktika, šaltiniais bei kaip šalinti problemas. Sertifikuoti psichinės veiklos konsultantai ir (arba) psichinės sveikatos specialistai gali padėti ne tik sportininkams, bet ir treneriams bei kitam palaikymo personalui.

Tėvams:

  • Palaikykite supratimą ir pradėkite veiksmus: Pasinaudokite „COVID-19“ atnaujinimais, kad nustatytumėte, kaip pandemija ir toliau paveiks jus ir jūsų šeimą. Gerbkite ir palaikykite įvairių valdymo organų sprendimus dėl sporto ir spektaklio renginių, kurie atitinka dabartines rekomendacijas. Kai atsiranda naujos informacijos ar pasikeitimų, pasinaudokite tuo kaip proga pradėti ar tęsti pokalbius su šeima apie faktus, lūkesčius ir jausmus.

  • Būkite teigiamas pavyzdys: Nesvarbu, kokie jauni ar seni jūsų vaikai, jie greičiausiai kreipsis į jus, kad nustatytų, kaip reaguoti tokiomis aplinkybėmis. Tai galimybė jiems parodyti, kaip teisingai išreikšti emocijas, valdant stresą ir netikrumą. Parodykite jiems atsparumą, o ne paniką ir neviltį. Padėkite savo vaikams nepamiršti pandemijos, užuot sukėlę neigiamas emocijas dėl sportui būdingų sprendimų ir atnaujinimų. Būkite atviri ir laisvai kalbėkite, klausykite ir palaikykite savo vaikus. Tokiomis akimirkomis būkite „pilni“, kad padėtumėte jiems jaustis vertinamiems ir išgirstiems.

  • Skatinkite rūpinimasi savimi, kūrybiškumu ir prasmės kūrimu: pasitarkite su vaikais, kur jiems reikia specialios jūsų paramos (t. y. Su mokykliniais darbais). Be nuotolinio mokymosi ir galbūt patarimų iš savo trenerio, jie greičiausiai turi daug papildomo laiko; svarbu padėti jiems surasti produktyvius, pozityvius ir prasmingus šio laiko praleidimo būdus, o ne registruoti ekrano valandas. Galite pradėti „brainstorm`u“ alternatyviais būdais užsiimti pomėgiais ar veikla, pateikti patarimų, kaip rūpintis savimi, ar pasiūlyti padėti jiems išlikti aktyviems, žaidžiant žaidimus. Užimtumas padeda jiems nesutelkti viso savo dėmesio į neigiamas pandemijos pasekmes, tokias kaip įvykių atšaukimas, mokyklų uždarymas ir socialinė izoliacija. Negalėjimas konkuruoti gali būti potenciali identiteto krizė kai kuriems sportininkams. Svarbu leisti savo vaikams apdoroti tokius jausmus, jei tai yra tai, ką jie patiria, padėdami jiems rasti būdų būti produktyviems ir pasirūpinti savimi fiziškai. Protiškai, jie gali palengvinti galimą skausmą ir sumišimą.

  • Rūpinkitės ir savimi: nustatykite sau rūpinimosi rutiną, kad galėtumėte efektyviai valdyti stresą ir reguliuoti savo emocijas palaikydami savo šeimą. Palaikykite ryšį su kitais tėvais, ypač tais, kurie turi panašaus amžiaus vaikus ir (arba) tėvais iš jūsų vaikų komandų, kad palaikytumėte vieni kitus, normalizuotumėte savo jausmus ir išspręstumėte problemas.

Šiuo neaiškiu metu susitelkite į tai, ką galite kontroliuoti, net kai jaučiate, kad mažai ką galite valdyti. Pasinaudokite savo aplinka ir šiais patarimais, pritaikykite juos kasdienybėje. Toliau eidami į priekį, prisiminkime, kad gerumas visada yra laisvas ir mes praeisime šį etapą palaikydami vienas kitą. „Visada būkite malonūs, tiems kurie kovoja sunkų mūšį“. - Platonas

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant