5 privalumai renkantis teisingą sportinę aprangą

5 privalumai renkantis teisingą sportinę aprangą

Reguliari mankšta yra svarbi jūsų bendrajai sveikatai ir psichinei savijautai. Bet ar žinojote, kad taip pat svarbu, ką dėvite per treniruotę? Pasirodo, jūsų pasirinkta sportinė apranga iš tikrųjų gali turėti gana didelę įtaką jūsų pasirodymui. Neskaitant to jog ji padeda įeiti į teisingą mastymą atliekant sporto salės pratimus, taip pat teikia ir daugybę kitų privalumų.

Kad padėtume suvokti tinkamos įrangos pasirinkimo svarbą, pasidalijame penkiais privalumais, kuriuos teikia tinkami sportiniai drabužiai.

1. Prakaitavimas ir kūno kvėpavimas

Dėl to, kad per treniruotes daug prakaituojate, tinkama apranga jums padeda jų metu. Aprangos turinčios kvėpuojančius audinius (tokius kaip specialus audinys, kuris aptinkamas JAKO aprangos), kurie šalina drėgmę ir leidžia jaustis vėsiai bei sausai, padarys didžiulį skirtumą Jūsų sportavimo pojūčiui.

Dideliame JAKO pasirinkime yra ne tik prakaitavimą pašalanintis audinys, bet jis taip pat neskatins bakterijų augimo. Mažiau prakaito ir bakterijų, mažiau blogo kvapo treniruotėms!

Pro patarimas: medvilnė gali atrodyti kvėpuojanti, tačiau prakaituodama ji pradeda sunkėti ir tampa šiurkšti.

2. Sportinės aprangos patvarumas

Nereikia išleisti tonos pinigų, kad gautumėte puikią, ilgalaikę sportinę aprangą treniruotėms. Tačiau jei esate kažkas, kas mėgsta išleisti ant brangių tamprių, tai gali padėti jums jaustis geriau. Tinkama treniruotės įranga paprastai bus ypač patvari, leidžianti naudotis ja ilgai. Palyginti su tuo, ką galite rasti tipinėje parduotuvėje ar ant išpardavimų lentynos, tokie drabužiai, kaip JAKO išsilaikys daug ilgiau.

3. Apsauga nuo aplinkos

Jūsų sportinė apranga taip pat gali padėti apsisaugoti Jums nuo aplinkos. Jei planuojate sportuoti lauke vasarą, kai karšta, laisvi drabužiai ir kvėpuojantys audiniai yra nepaprastai svarbūs. Tai padės Jūsų kūnui atvėsti, kad neperkaistumėte. Be to, norėsite pasirinkti šviesesnes spalvas, kad saulės spinduliai atsispindėtų nuo jūsų kūno.

Šaltais žiemos mėnesiais galite rinktis apatinius drabužius, kad jie padėtų sulaikyti šilumą. Tačiau protinga pasirinkti išorinę kuris leistų Jums vėdintis ir lengvai reguliuoti jūsų kūno temperatūrą. Taip pat protinga turėti kvėpuojančius marškinėlius apačioje, kad būtų skatinamas prakaito išgaravimas.

4. Komfortas

Vienas iš pagrindinių privalumų, susijusių su tinkamos treniruotės dėvėjimu, yra patogumas. Blogiausia, ką galite padaryti, tai dėvėti drabužius ar batus, kurie jums nėra patogūs, kai lankotės sporto salėje. Neteisingi batai suteiks pūsles pėdoms. Sportinė liemenėlė, kuri per ankšta, įsispraus į jūsų nugarą. O netinkami šortai tik trinsis ir dirgins jūsų šlaunis. Ne linksma!

Kai pasirenkate drabužių gaminius, kurie suteikia jaukumo tiek audinio, tiek stiliaus atžvilgiu, tai daro Jūsų išvaizdą skirtinga. Jūs jausitės užtikrinti tuo ką dėvite, o tai leidžia visą dėmesį nukreipti į treniruotę. Be to, tai nesukels jokio diskomforto, neigiamai veikiančio jūsų našumą.

5. Patobulintas judesio diapazonas

Pripažinkime, jūs nesiruošiate bėgti su pora džinsų. Jie tikrai nėra kvėpuojantys ir tikrai nebus patogūs. Bet jie taip pat neužtikrins tinkamo judesio diapazono, kurio jums reikia treniruotėms atlikti. Esmė ta, kad netinkama sportinė apranga Jums bus didžiausia problema būtent todėl, kad ji sulaikys Jus.

Geriausias pasirinkimas yra rinktis lanksčias aprangas, kurios leistų jas lengvai nusirengti. Nesirinkite nieko kas Jums bus per ankšta, jei manote, kad tai jus sulaiko. Norite, kad sportinė apranga ant Jūsų nugultų kaip pirštinė.

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant