Besikeičiantis futbolo žaidimas ir big data

Besikeičiantis futbolo žaidimas ir big data
„Real Madrid“ fitneso treneriai aptaria, kaip technologijos ir talentas yra nenugalima jėga.


Didžiausioms Europos lygoms artėjant prie pabaigos, „Gražus žaidimas“ vis dar yra toks pat paprastas: dvi komandos, sudarytos iš 11 žaidėjų, trys teisėjai, vienas kamuolys ir gerai sutvarkyta aikštė. Ar tikrai?

Nežinantiems klubų vidaus futbolo komandos yra tarsi gerai suteptos mašinos. Jie treniruojasi, žaidžia, ilsisi ir ciklas kartojasi beveik 10 mėnesių per metus, atnešdamas emocinių aukštumų tiek žaidėjams, tiek gerbėjams.

Tačiau ko sirgaliai nesulaukia pamatyti yra- individualaus žaidėjų darbas, kuris turi būti įdėtas norint žaidėjui būti pasirinktam į startinį vienuoliktą. Praėjo tos dienos, kai talento, įgūdžių ir gerų santykių su treneriu užtenka patekti į komandą. Dabar į tai įsitraukia mokslas ir duomenys, o ne šeštasis jausmas, kurį turi treneris renkantis.

Real Madrid mokslo centras

Madrido „Real“ buvo inovatorius sporto mokslų tarp futbolo komandų.

Jų efektyvumo tyrinėjimo centras į rytus nuo Ispanijos sostinės yra puikus pavyzdys norint apmąstyti kaip vystosi futbolo treniravimas ir infrastruktūra kartu su Madrido Real trenerių štabu.

Kalbinant fizinio parengimo trenerius Antonio Pintusą, Javierą Mallo ir Bernardo Requeną, jie paaiškino, kaip per pastaruosius 10 metų kardinaliai pasikeitė futbolas. Gauta daugybė mokslinių žinių, kurių anksčiau nebuvo.

Futbolas, palyginti su kai kuriomis kitomis komandinio sporto šakomis, galėjo būti lėtas įsisavinant naujoves, tačiau dabar efektyvumo skyriai yra įprasta vieta su dedikuotomis komandomis, kurios perkelia mokslą į futbolo klubus ir pritaiko jį treniruočių procese.

Taigi netrukus neliks vietos gryniems talentams ir genialumui su kamuoliu ir ar statistika perims žaidimą?

Jie greitai pabrėžia, kad tai ne mokslas prieš įgūdžius.

„Technologijos netrukdo kūrybiškumui aikštėje. Tai padeda žaidėjams patekti į komandą. Būti elitiniu žaidėju - talento komponentas yra didelis, tarkime, 70 proc. Bet čia prasideda problema ... visi čia turi tą 70 proc. Taigi bet kurioje elitinėje komandoje viską gali pakeisti tik maži dalykai; žaidėjo treniruotes, jo kasdieniai įpročiai. “

„Kai jau turi talentą, laikas leisti technologijoms atlikti objektyvų vaidmenį ir padėti tau pasiekti truputį daugiau.“

miCouch sistema

Madrido „Real“ priėmė „miCoach Elite“ treniruočių sistemą, kad geriau suprastų savo žaidėjų būklę ir sudarytų 360 ° vaizdą apie tai, ką išgyvena futbolininkas.

Ši technologija padeda geriau suprasti žaidėjo formą tiek treniruotėse, tiek po jos, kai jis atsigauna. Tada treniruotes galima koreguoti realiu laiku; Jei treneriai mato, kad trys žaidėjai treniruotės metu padarė pakankamai, bet dar du nedirbo taip sunkiai ir jiems, pavyzdžiui, reikia skirti papildomas 30 minučių kardio, jie gali paskambinti ir sulaikyti tuos du žaidėjus jog nebaigtų treniruotės.

Madrido „Real“ tai vertina kaip technologijų personalizavimą ir pritaikymą komandai. Visi 11 žaidėjų dirba to paties tikslo link, tačiau su jais reikia elgtis kaip su atskirais asmenimis, todėl „komandos“ treniruočių planai tampa praeitimi. Anksčiau jis buvo vienodas visiems; nebuvo atsižvelgta į žaidėjų skirtumus. Tai vis dar yra grupinis sportas, tačiau dabar jis gali sutelkti dėmesį į asmenį ir prisitaikyti prie jo poreikių.

Ar kada yra jausmas, kad didelis brolis stebi tave ir kad žaidėjai vengia per daug atskleisti savo formą? Antonio, Javi ir Bernardo juokiasi. „Mes tikime, kad nepaprastai svarbu ugdyti žaidėją ir išmokyti jį priežasties, kodėl jie naudojasi technologijomis. Jei jie nežino priežasties, jie nustos tai daryti. Mes pradėjome jas pristatyti savo jaunimo komandoms, taigi, kaip ir bet kurią kitą technologiją, jie mato kaip kasdienio gyvenimo dalį. Profesionalų komandoms tai neprivaloma, tačiau dauguma jų pasirenka dėvėti jutiklius ir kaupti duomenis, nes mato, ką jiems tai duoda, o ne tai ką atima.

„Kai kurie žaidėjai yra dar labiau pažengę, atsisiunčia programas, siūlo naujų dalykų. Jūs turite atsiminti, jie yra labai konkurencingi. Futbole yra 11 žaidėjų, o visoje komandoje yra 24 arba 25. Yra tik trys keitimai, todėl komanda yra nepaprastai konkurencinga. “

 

„Žaidėjai visada nori geriausio. Viskas, kas gali jiems padėti, jie yra pasirengę naudoti “.

 

Straipsnio autorė: Linda Murphy

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant