Vieningas Futbolas arba kaip gražus žaidimas skatina įtraukimą

Vieningas Futbolas arba kaip gražus žaidimas skatina įtraukimą

Šiandienos visuomenėje, kur pasaulis yra mūsų rankose, kartais jis mums gali būti labai didelė ir labai vieniša vieta. Nors internete yra lengva bendrauti su nepažįstamais žmonėmis, pasiekti panašų jausmą „tikrame“ gyvenime gali būti nepaprastai sunku.

Vienas išbandytas ir suderintas bendraamžių būdas sukurti ryšį tarp nepažįstamų asmenų yra organizuotas futbolas.

Žaidžiame ant bendro žemės paviršiaus

Pamirškite visas ribas, kurias sukuria ar priskiria rasė, lytis, amžius, klasė ir fiziniai sugebėjimai. Futbolas pasirodė esąs efektyvus suburdamas žmones iš daugelio gyvenimo sričių per bendrą aistrą.

Toli nuo „idealaus pasaulio“ siekio, įtraukimas futbole greitai tampa kasdienybe. Organizacijos, tokios kaip „Kick It Out“, padarė didelę pažangą naikindamos visų formų diskriminaciją futbolo aikštėje, vykdydamos nuolatines kampanijas, kuriose sėkmingai sprendžiamos neįgalumo, tikėjimo, lyties, rasizmo ir seksizmo sporte problemos.

Tai patvirtina faktas, kad futbolo asociacijos netoleruoja požiūrio į bet kokio pavidalo ar formos nepagarbų elgesį - aikštėje, persirengimo kambaryje ar tribūnose - užtikrinant, kad sportas būtų svetingas ir prieinamas visiems dalyviams.

Viena apranga - viena komanda

Rankinio čempionių lyga

Neatsitiktinai daugybė Anglijos komandų pavadinime gali pasigirti žodžiu „United, reiškiančiu susivieniję . Stiprus komandos mentalitetas peržengia žaidėjų skirtumus, nes paprasčiausias komandos aprangos aspirengimas sujungia žmones į vieną komandą. Nors ir atrodo nedidelis veiksmas, komandos aprangos apsirengimas turi daug emocinių konotacijų - nuo pasididžiavimo ir bendražygių iki saugumo ir priėmimo.

Tai taikoma ir platesnei futbolo bendruomenei: sirgaliai, vadovai, treneriai ir rėmėjai yra vienodai atsidavę komandai ir lygiai taip pat investuoja į komandos sėkmę. Nesvarbu, kokia didelė, profesionali ar sėkminga komanda gali būti, visa tai kartu yra „šeima“ -  prie viso to komanda, suteikia jauniems žaidėjams didesnį priklausymo jausmą.

Išspirti patyčias į užribį

Deja, vienu ar kitu metu dauguma vaikų patiria tam tikros formos patyčias. Kai kuriais atvejais tai gali baigtis pražūtingais rezultatais, tačiau net ir iš pažiūros nedideli incidentai vis tiek gali padaryti ilgalaikę psichologinę žalą. Tai yra rimta problema, į kurią futbolo asociacijos investavo nemažą dalį išteklių saugiai, sąžiningai ir integracinei aplinkai sukurti.

Dėl to futbolo bendruomenė gali suteikti prieglobstį jauniems žmonėms, kurie galbūt tapo patyčių aukomis kitose gyvenimo srityse. Dažnai vaikai, patiriantys sunkumų mokykloje, vengia papildomų užsiėmimų; tačiau komandos struktūra ir bendradarbiavimo poreikis reiškia, kad stojant į klubą sunku išlikti autsaideriu. Dėl paties sporto pobūdžio žaidėjai palaiko vienas kitą, o komandos nariai jaučiasi vertinami ir gerbiami.

Ne viskas tik apie futbolo kamuolį

Vieninga komanda

Futbolo žaidimas yra daug daugiau nei vien tik įmušti įvarčiai. Privalumai, kurie ateina kartu su žaidimu, yra neišmatuojami, pavyzdžiui:

Bendravimas - net neįsivaizduodami, žaidėjai lavina bendravimo įgūdžius žodžiu ir per kūno kalbą. Dalyvaudami pagrindiniame mokyme, žaidėjai turi mokėti skatinti, motyvuoti ir derėtis tarpusavyje - bruožus, kuriuos gali būti sunku įvaldyti kasdieniame gyvenime.

Pasitikėjimas - pasitikėjimo kūrimas taip pat yra didžiulė sritis, kurioje futbolas gali būti naudingas vaikui, nes žaidimas labai priklauso nuo darbo kartu, komandos draugų palaikymo ir vienas kito pasitikėjimo, kad bendromis pastangomis pavyktų pelnyti įvartį. Pasitikėjimo jautimas taip pat padeda sukurti vaiko savivertę, galiausiai padidindamas savivertę.

Kiūčių įveikimo įgūdžiai - tai, kaip komandos švenčia ir linksminasi kartu, gali padėti jauniems žaidėjams įgyti įgūdžių kaip įveikti kliūtis. Kai komanda pralaimi varžybas, svarbu neišskirti atskirų žaidėjų, o priimti jas kaip grupės nesėkmę. Tai puikus būdas padėti nesaugiau besijaučiantiems individas suvokti nesėkmes ir nepriimti to asmeniškai.

Viena didelė komanda

Nesvarbu, kas jūs esate ir iš kur esate kilę, visi siekiame būti priimti. Pasipuošimas bendra futbolo apranga, būti apsuptam komandos draugų, skatinančių Jus, yra vienas geriausių būdų tai pasiekti.

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant