4 aprangos detalės kurios neleis jums sušalti sportuojant lauke

4 aprangos detalės kurios neleis jums sušalti sportuojant lauke

Į Lietuvą atplūdus šalčiams labai svarbu žinoti kaip teisingai apsirengti, kad galėtume tęsti savo fizinę veiklą lauke. Kadangi nesinori peršalti ir nepasimėgauti išėjimu į lauką, mes paruošėme trumpą gidą aprangai lauke šaltuoju laikotarpiu. Pasirodo, geriausias sprendimas nesušalti lauke - rūbų sluoksniavimas.

Kai planuojate aktyviai leisti laiką lauke - nesvarbu, ar vedžioti šunį, kasti sniegą, ar vaikščioti pėsčiomis, ar slidinėti, - apsirengti tinkamai yra vienas iš esminių dalykų. Jei neapsirengiate tinkamai, galite jaustis šaltai ir netgi rizikuojate rimtai susirgti.

Žemiau dalinamės su jumis pagrindiniais aprangos elementais bet kokiame rūbų sluoksnių komplekte. 

  1. Kvėpuojančios, bet šiltos kojinės

Kai prakaituojate, jūsų kūnas bando atvėsti, tačiau tai gali jus per daug atvėsinti jei vaikštatote prie minusinės temperatūros ir jei jūsų drabužiai sugeria drėgmę ir sulaiko ją, užuot leidę jai išgaruoti. Štai kodėl svarbu investuoti į gerą pagrindo sluoksnių rinkinį arba dėvimus drabužius ant jūsų odos. Nepriklausomai nuo jūsų veiklos, visų žiemos aprangos spinta turėtų prasidėti nuo kojinių. Įprastai žiemą džiaugsitės  vidutinio storio kojinėmis - vidutinio storio, jei linkę bėgioti lauke, storesnėmis - jei kojos visada šaltos. Kaip tik tam JAKO turi puikų kojinių asortimentą, kurį galite rasti čia. JAKO Treniruočių Kojinės yra paminkštintos kulkšnies, todėl šios kojinės netik apsaugos jus nuo sušalusių kojų bet ir padės išvengti bet kokių nutrynimų ir nuospaudų.

  1. Prakaitą pašalinantys pagrindo sluoksniai

Be kojinių, turėtumėte apsvarstyti pagrindinio sluoksnio viršutinių ir apatinių rinkinių pirkimą. Ilgi apatiniai drabužiai arba antblauzdžiai padės jums sušilti po storesnėmis, vėją blokuojančiomis kelnėmis. O pagrindinio sluoksnio viršutinė dalis ilgomis rankovėmis greitai taps pagrindine jūsų drabužių spinta - rinkitės iš ketvirčio užtrauktuko ar įgulos kaklo variantų. JAKO siūlo tvirtą termo rūbų rinkinį ir įvairius modelius, ilgius ir dydžius, JAKO top Comfort linija yra pagaminta iš elastingos besiūlės medžiagos kuri suteikia visapusišką komfortą ir sulaiko jūsų šilumą.  

  1. Patvarūs, atsparūs oro sąlygoms viršutiniai sluoksniai 

Kartais pasivaikščiojimui lauke prireikia neperšlampamo sluoksnio, kad krituliai ir vanduo nuo lietaus neįsigertų į rūbų medžiagą. JAKO tam turi puikias, lietui atsparias striukes, kurios atlaiko bet kokį darganotą orą. 

Kai lauke vėjuota, visada norisi vėją blokuojančio apvalkalo. Daugelis lietaus striukių atsparios tiek vandeniui, tiek vėjui, tačiau prieš tai turėtumėte patikrinti etiketes ir prekės aprašymus, kad įsitikintumėte, jog tikrai gaunate reikiamą apsaugą. Jei esate šaltoje ir snieguotoje aplinkoje, norėsite, kad apšiltintų viršutinis apvalkalas, supakuotas pūkų ar sintetiniu užpildu. Snieginės kelnės ir slidinėjimo striukės veikia kaip tokio tipo apvalkalas, taip pat ir pūkiniai paltai. Tačiau kai kurios pūstos striukės nėra labai atsparios vandeniui, todėl gali prireikti ant tos striukės užmesti striukę turiančią sluoksnį nuo lietaus - prieš pirkdami pasitikrinkite etiketę.

  1. Vandeniui atspari, izoliuota avalynė

Nieko nėra blogiau už permirkusius kojų pirštus šaltą dieną, todėl labai svarbu yra protingai pasirinkti žieminę avalynę. Prieš kiekvieną ilgą pasibuvimą/pasivaikščiojimą lauke reikia įsitikinti, kad turite izoliuotus žieminius batus, kurie yra drėgmei nepralaidūs (nepraleidžia nuotėkio) ir patogūs vaikščioti ilgus atstumus. Prieš pirkdami būtinai išbandykite batus su patogiomis kojinėmis; dėl storesnių kojinių batai gali būti per ankšti, o tai gali sukelti kojų nutrynimus. Didelį kojinių pasivaikščiojimams pasirinkimą galima rasti JAKO kojinių asortimente.

Judėkite daugiau su Jako!

0 komentarai

Palikite komentarą

Komenatarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant